download

Beste 50+ werkzoekende,

U heeft het niet gemakkelijk. Niet omdat u 50+ bent. En ook niet omdat u werkzoekend bent. U weet zelf ook dat u in de kracht van uw leven bent en dat het met die baan uiteindelijk wel goed komt. Maar wel omdat u keer op keer het slachtoffer bent van eenzijdige en negatieve berichtgeving in de media.

Zo ook vanavond. U was weer onderwerp van discussie bij Nieuwsuur.
U mag best weten, ik heb de redactie de afgelopen dagen werkelijk gestalkt. Tweets, telefoontjes, sms-jes, mailtjes. Gesmeekt heb ik ze om mijn kant van het verhaal te laten horen.

Niet omdat ik zo nodig met mijn hoofd op de televisie wil, of wil vertellen hoe goed wij wel niet zijn. Maar wel omdat ik sinds mijn 23e elke dag met dit thema bezig ben en ook elke dag successen boek met 50-plussers op de arbeidsmarkt. Gek wordt ik van altijd weer diezelfde berichtgeving in de media. Maar mijn verhaal is te positief, past niet in het profiel. Oh, dat hoort u trouwens ook dagelijks. Dat u niet in het profiel past.

Dat heeft niets met uw leeftijd te maken. Uw sollicitatiebrief lag waarschijnlijk onderin een mailbox. Nadat de eerste 20 mails aandachtig zijn bekeken, krijgt uw sollicitatie deze standaard afwijzing. Laat u niet wijs maken dat dit door uw leeftijd komt.

Wat wel door uw leeftijd komt, is dat u wat arbeidsmarkt betreft een beetje in spagaat staat. Met het ene been staat u in de arbeidsmarkt zoals deze was en met uw andere been wordt u gedwongen mee te doen in de arbeidsmarkt van vandaag. Misschien heeft u de afgelopen jaren zo hard voor uw baas gewerkt, dat u alle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gemist heeft. Dat is niets om u voor te schamen.

Zo moet u misschien nog wat wennen aan de geflexibiliseerde arbeidsmarkt. U zoekt nog naar die vaste baan. En nee, die ligt niet voor het oprapen. Maar werk is er genoeg. Het wordt alleen op een andere, meer flexibele manier aangeboden. U heeft misschien al een keer uw neus opgehaald voor die ene klus, die zzp-opdracht of dat tijdelijke contract. Maar weet, dit is hoe werk vandaag de dag wordt aangeboden. Dit zijn geen slechte werkgevers die gebruik van u willen maken en u na een halfjaar weer op straat zetten. Dit is hoe de arbeidsmarkt nu werkt.

Ook bent u zich waarschijnlijk een hoedje geschrokken van de salarissen die vandaag de dag geboden worden. Ver onder wat u gewend bent. Maar u heeft de roemrijke jaren 90 meegemaakt. Loonronde na loonronde viel u ten deel en het salaris dat u het laatste ontving, is geen realistisch salaris om nu een nieuw bedrijf mee binnen te komen.

U wilt trouwens vast wel flexibel werken. Maar uw hypotheek, studerende kinderen en andere vast lasten houden u tegen. Dat is waarom ik samen met Donald Suidman en Judith Spruit vorige week mijn boek heb aangeboden aan minister Asscher. Er moet het nodige gebeuren in wet- en regelgeving om flexibel werken ook mogelijk te maken voor u. ‘Ik zal er mijn lessen uit trekken’, beloofde de minister ons.

Uw uitkering wordt direct gekort zodra u flexibel gaat werken. Ook wordt uw volgende uitkering bij het verlies van dit flexibele werk gebaseerd op het laatste salaris. U krijgt het daarmee niet bol gewerkt en dus bedankt u voor de eer. Deze gouden kooi waarin u vertoeft is begrijpelijk, maar ook de belangrijke reden waarom u geen werk vindt. Heeft niks te maken met het feit dat u 50+ bent.

En tenslotte leidt uw arbeidsmarkt-spagaat ertoe dat u keurig luistert naar de enige baken in deze onzekere tijd, het UWV. Elke maand schrijft u keurig vier sollicitatiebrieven. Plichtsgetrouw volgt u de regels op en luistert u naar de werkcoach die u na 3 maanden zo af en toe spreekt. Ik hoor trouwens nog wel eens een werkcoach tegen u zeggen dat het op uw leeftijd bijna niet te doen is en dat u maar rustig aan moet doen. De werkcoach zal dit door te vingers zien. Bent u in dit geval alstublieft niet té plichtsgetrouw en luistert u alstublieft niet té goed.

Die maandelijkse sollicitatiebrieven kunnen er uiteindelijk wel 600 worden, zoals u ook al op tv zag. Tuurlijk, want sollicitatiebrieven zijn passé. Buiten! Daar speelt het!
Werkgevers zijn dol op u. Ze komen alleen niet bij u aanbellen of u alstublieft komt werken. Het is aan u om ervoor te zorgen dat al deze werkgevers weten dat u er bent. Het beste kunt u uw computer afsluiten en u focussen op de bedrijven in uw omgeving. Maak kennis met ze en sla toe als het juiste moment zich voordoet.

En dan nog even over het UWV. Het is een uitkeringsinstantie voor werknemersverzekeringen. Oftewel, de partij die uw uitkering uitbetaalt en de regels hieromtrent naleeft. Wacht niet af totdat het UWV u aan het werk gaat helpen en vindt uw eigen weg tussen alle regels. Het is úw loopbaan, uw toekomst. Geniet van alle activiteiten die het UWV speciaal voor u organiseert. Hier is immers een heel groot deel van het budget dat minister Asscher voor u heeft vrijgemaakt, aan uitgegeven.

En dan nog even over de werkgevers. Natuurlijk zijn er werkgevers die geen 50-plussers willen aannemen. Zoals het installatiebedrijf in de uitzending van Nieuwsuur van afgelopen dinsdag. Zegt u eens zelf. Als u de eigenaar van dit bedrijf was, en u moest voor klanten ruimruimtes in en daken op. Dat zou zelf toch ook meer zien zitten met een 26-jarige?
De lijst werkgevers die WEL open staan voor 50-plussers, is even zolang als, of misschien zelfs wel langer dan, de lijst werkgevers die NIET op u zit te wachten. Net zoals er werkgevers zijn die wel of juist niet met jongeren willen werken. Elke week ontvang ik vacatures van werkgevers die specifiek op zoek zijn naar een 50-plusser en hier hele goede redenen voor hebben.

En als de dag aanbreekt dat ik nergens meer welkom ben met mijn ervaren legioen, dan zou ik gelijk het bedrijf opheffen. U gelooft toch niet dat ik een bedrijf zou runnen in deze business als dit een kansloze onderneming zou zijn?
Kortom beste 50+ werkzoekende, het gaat niet om uw leeftijd. Het gaat om uw houding ten aanzien van de arbeidsmarkt, uw flexibiliteit, uw optimisme, uw netwerk, uw aanpassingsvermogen, uw focus, uw heldere verhaal richting werkgevers, uw toegevoegde waarde voor organisaties en vooral…uw trots.

Als een malle verkondig ik elke dag aan iedereen die het horen wil, hoe leuk, capabel, professioneel, kundig, ervaren en waardevol u bent. Het helpt mij niet echt als u zich in het hoekje laat zetten waar de media u wil plaatsen. Dan voel ik me pas echt een roepende in de woestijn. Ik vertrouw er op u uw mouwen opstroopt, uw borst trots vooruit steekt en uw kin in de lucht steekt. U hebt toch zeker niet al die jaren gewerkt om nu in dit malle hoekje gezet te worden?

 

Met vriendelijke groet,

Anne-Marije Buckens
Directeur 50 Company
Auteur Het Grote 50+ Werkboek

 

Wilt u met mij in gesprek over hoe u WEL werk kunt vinden?
Ik organiseer morgen, in het kader van een stukje hoognodige nazorg, open-spreekuur via Skype. Zaterdag 10 oktober Tussen 10.00 en 12.00 uur sta ik u graag te woord. U kunt mij toevoegen via de Skype-naam ‘Digicoach 50Company’.


Terug naar het nieuwsoverzicht